Contact

Hoogbouw

Huishoudens in hoogbouw/appartementen betalen per keer dat ze gebruik maken van de (ondergrondse) brengcontainer voor restafval. U heeft de keuze uit een inworpopening van 30 en/of van 60 liter. Dit staat op de brengcontainer maar u kunt ook klik hier bekijken welke inwerpopening(en) uw brengcontainer heeft.(My Maps kaart). U heeft toegang met uw afvalpas. Deze pas registreert ook het aantal aanbieden.

Bij de tariefstelling voor 'betalen per keer voor restafval' is rekening gehouden met het feit dat afval scheiden in hoogbouw lastiger is. Daarom is voor hoogbouw het tarief voor restafval aanbieden 20% lager (zie ook pagina Tarieven).

Mogelijkheden om afval beter te scheiden in hoogbouw:
PMD scheiden

  1. Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (blik) en Drankpakken (PMD) worden ingezameld via een oranje PMD-zak (de huidige plastic heroes zak mag u gewoon gebruiken tot ze op zijn). De oranje PMD-zakken zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis, het afvalbrengstation en de Eerlijk Waar winkel (Passage 24). Verenigingen van Eigenaren (VVE's) en bewonerscommissies kunnen in 2016 via veenendaal@acv-groep.nl een bestelling doen van x aantal rollen (12 zakken per rol) voor hun bewoners. DE PMD-zakken worden per maart 2016 elke woensdag bij uw flat / appartement opgehaald. Voorkom dat u vergeet uw PMD-zakken op woensdag voor 7.30 uur aan de weg te leggen. Stel daarom een herinnering aan de PMD-ophaaldag in via de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl of de app ‘Afvalwijzer’ (beschikbaar voor iPad, iPhone, Android- en Windows Phone 8).

GFT scheiden

  1. U vraagt alleen of samen met een aantal medebewoners een GFT-kliko aan. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het eens in de twee weken aan de weg zetten van de GFT-container. De GFT-container mag in verband met brandveiligheid niet geplaatst worden op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via veenendaal@acv-groep.nl of via 0318 648 160.
  2. Op het afvalbrengstation staat een aparte container waar u GFT-afval in kwijt kunt. Let op: gooi GFT-afval los in de container of in een composteerbare zak. Plastic zakken zijn niet toegestaan omdat plastic niet gecomposteerd kan worden.

Papier scheiden

  1. U brengt het weg naar scholen/kerken/verenigingen die papier inzamelen (Klik hier voor een overzicht. Een actueel overzicht van brenglocaties voor de komende week staat ook op de gemeentepagina in de Veenendaalse Krant)
  2. U vraagt alleen of samen met een aantal medebewoners een papierkliko aan. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het eens in de drie weken aan de weg zetten van de papiercontainer. De papiercontainer mag in verband met brandveiligheid niet geplaatst worden op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via veenendaal@acv-groep.nl of via 0318 648 160.
  3. De bewonerscommissie of vereniging van eigenaren neemt contact op met de gemeente voor een papiervergunning en met een papierinzamelaar (bijv. Remondis Ede of de firma Van Brenen uit Doorn). Zij sluiten een contract en leveren een rolcontainer waarbij u voor uw oud papier een vergoeding krijgt.  Wilt u nu gelijk een papiervergunning aanvragen, maak dan gebruik van het aanvraagformulier.