Contact

Betalen per keer

Sinds 1 januari 2016 betaalt u in Veenendaal per keer dat u de grijze kliko aan de weg zet. Of, als u in hoogbouw of appartement woont, een afvalzak naar een (ondergrondse) brengcontainer voor restafval brengt. Het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing is omlaag gegaan. U betaalt nu een tarief per keer dat u restafval aanbiedt. Meer informatie over tarieven.

Met betalen per keer heeft u zelf invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing. Betalen per keer voor restafval is een eerlijke manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing. Wie veel afval heeft betaalt meer, wie weinig heeft betaalt minder.

Besluit van gemeente Veenendaal
De landelijke overheid heeft vastgesteld dat in 2020 75% van het huishoudelijk afval hergebruikt of gerecycled moet worden. Veenendaal zat in 2015 op ongeveer 59% afvalscheiding. Om dit percentage te verhogen, heeft de gemeente besloten de afvalinzameling in Veenendaal per 1 januari 2016 te wijzigen. Met als doel: meer afval scheiden waardoor er meer afval hergebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten.

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen