Contact

Verkeerd aangeboden afval

Helpt u ook mee uw buurt netjes te houden?

Gooi uw afval ín de container en niet ernaast. Afval dat niet in de container past (bijvoorbeeld grofvuil) kunt u laten ophalen of  zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation (leen hiervoor de gratis ACV-aanhanger.. Is de ondergrondse container in storing? Meld de storing aan ACV en breng uw afval naar een andere container of tijdelijk naar huis. Bied de pmd-zakken aan op de juiste inzameldag, in een doorzichtige zak en met de juiste inhoud.
Zo voorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt.

Wat doen wij? Sinds kort zet de gemeente Renkum samen met ACV ‘schone buurt coaches in’. Zij helpen u met het juist aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfafval.

Ziet u toch zakken of grofvuil naast de container? Of is er sprake van verkeerd aangeboden pmd-afval (verkeerde dag/zak/inhoud)? Geef dit door via (026) 33 48 111. De procedure is dan als volgt:

  • De handhavers van de gemeente Renkum onderzoeken het gedumpte afval. Zo hopen ze te achterhalen wie het afval heeft achtergelaten. Deze mensen betalen een boete die kan oplopen tot € 90 of zelfs meer. Zo willen gemeente Renkum en ACV voorkomen dat mensen afval blijven dumpen.
  • Na enkele dagen wordt het gedumpte afval opgehaald door ACV. Het afval wordt zo veel mogelijk tijdens de reguliere inzamelrondes opgehaald. Hierdoor hoeft ACV geen extra vuilniswagens in te zetten.