Contact

Verkeerd aangeboden afval

Helpt u ook mee uw buurt netjes te houden?

Gooi uw afval ín de container en niet ernaast. Afval dat niet in de container past (bijvoorbeeld grofvuil) kunt u laten ophalen of zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation (leen hiervoor de gratis ACV-aanhanger). Is de ondergrondse container in storing? Meld de storing aan ACV en breng uw afval naar een andere container of tijdelijk naar huis. Uw afvalpas werkt op alle ondergrondse restafvalcontainers in uw woonkern, behalve de containers op privéterrein). Bied de pmd-zakken (hoogbouw) aan op de juiste inzameldag, in een doorzichtige zak en met de juiste inhoud. Zo voorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt. 

Wat doen wij?
Sinds kort zet de gemeente Ede samen met ACV ‘schone buurt coaches' in. Zij helpen u met het juist aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfafval. Wilt u dat de ‘schone-buurt coaches’ een keer bij u en/of uw buurtgenoten langskomen? Stuur dan een e-mail naar ede@acv-groep.nl.

In de gemeente Ede plakken we ook stickers op verkeerd aangeboden afval. Meer informatie hierover leest u hier.

 

Ziet u toch zakken of grofvuil naast de ondergrondse container? Of is er sprake van verkeerd aangeboden pmd-afval (verkeerde dag/zak/inhoud)? Geef dit door via www.ede.nl/melding of via (0318) 680132. De procedure is dan als volgt:

  • De handhavers van de gemeente Ede onderzoeken het gedumpte afval. Zo hopen ze te achterhalen wie het afval heeft achtergelaten. Deze mensen betalen een boete die kan oplopen tot € 90 of zelfs meer. Zo willen gemeente Ede en ACV voorkomen dat mensen afval blijven dumpen.
  • Na enkele dagen wordt het gedumpte afval opgehaald door ACV. Het afval wordt zo veel mogelijk tijdens de reguliere inzamelrondes opgehaald. Hierdoor hoeft ACV geen extra vuilniswagens in te zetten.